Døgnbesøk

Skoleklasser og andre grupper inviteres til Utøya for et unikt læringsopphold med en natts overnatting. Besøket inkluderer omvisning på Utøya, besøk i Demokrativerkstedet og læringsaktiviteter.

Innholdet i døgnbesøkene er forankret i læreplanverket

Relevante deler av læreplanverket

Program og innhold

Et døgnbesøk for skoleklasser varer fra lunsj dag 1 til lunsj dag 2. Det begynner med en omvisning på øya, hvor elevene blir kjent med Utøyas historie som et sted for ungdomsengasjement og et viktig sted i Norges politiske historie. I utstillingen i Hegnhuset lærer de om hendelsesforløpet 22. juli, og på minnestedet gis det rom for å minnes og for ettertanke. De lærer om prosessen med å «ta Utøya tilbake» etter 22. Juli 2011, som et eksempel på ungdoms motstandskraft mot terror.

Last ned infoskriv med program og praktisk info

Ressurser til arbeid på skolen

For å øke elevenes læringsutbytte anbefaler at oppholdet på Utøya rammes inn med for- og etterarbeid på skolen om spørsmål knyttet til terrorangrepene 22. juli 2011, Utøya som sted og demokrati og medborgerskap.

Se ressurser og få tips til opplegg her

Informasjon om priser og ledige datoer

Døgnbesøk på Utøya er et tilbud for 9. og 10. trinn på ungdomsskole og for videregående skole. For informasjon om priser og ledige datoer, ta kontakt med arrangementsansvarlig på Utøya:

Ann-Helen Løvstad: annhelen(at)utoya.no

Om Utøya som læringssted

Utøya er i dag et unikt sted for minne, læring og engasjement.

Les mer om Utøya som læringssted